Søparken er en boligbebyggelse bestående af fem tre-etages blokke, der er opført i gule mursten, og beliggende med grønne friarealer omkring sig.   

Bebyggelsen er opført i 1935, som en meget tidstypisk, funktionalistisk parkbebyggelse. Funktionalismen var en international arkitekturstrømning, der tilbød beboerne store, sunde boliger med lys og luft omkring sig, og i øvrigt med en 'stram' arkitektur uden overflødig facededekoration. Dette lever Søparken op til - i en arkitekturguide står der bl.a. om Søparken, at "friarealerne er smukt beplantede og hver bolig er forsynet med altan" (Arkiték Lokalguide for Sundbyerne, 1978).

Søparken er udtryk for en særlig dansk variation af funktionalismen, der søgte at kombinere internationale principper med solide danske håndværkstraditioner og typiske danske byggematerialer som fx mursten.

Søparken er tegnet af den danske, funktionalistiske arkitekt Frode Galatius (1890-1977), der primært har sat sit præg på Amager og i Nordsjælland med sine boligbebyggelser og bankbygninger - se mere på Wikipedia 

Ejendommen har 126 lejligheder, fordelt på 1, 2 og 3 værelses lejligheder, alle med eget køkken og bad. Ejerforeninegn driver et fællesvaskeri som beboerne kan benytte.

Om foreningen

Her kan skrives lidt om jeres historie - hvornår er foreningen stiftet, hvilket tanker ligger evt. bag m.m.

Der er ligeledes mulighed for at vedhæfte dokumenter til siden og der kan vises et ubegrænset antal billeder til. Billeder bliver i øvrigt automatisk tilpasset, så deres størrelse kommer til at passe med pladsen på hjemmesiden - der skal altså ikke bruges billedbehandlingsprogram eller lignende.

E/F Søparken består 125 lejligheder fordelt på henholdsvis 1-, 2- og 3-værelsers lejligheder, fordelt på 5 bygninger opført i 1935/-36. Beboersammensætningen er derfor også meget bred i ejerforeningen – lige fra studerende til børnefamilier og pensionister.

Ejerforeningen bekostede i 2005-06 en gennemgribende renovering af bygningernes klimaskærm til en pris på ca. 7,5 mio. kr. I forbindelse med renoveringen af bygningerne lagde bestyrelsen megen vægt på at værne om bygningerne, som er opført i traditionel funkisstil med interessante bygningsmæssige detaljer.

Efter gennemførelsen af renoveringen af bygningerne har bestyrelsen nu fokus på en fornyelse af friarealerne med henblik på, at beboerne får gavn/glæde af de eksisterende friarealer.

Bestyrelsen har valgt at arbejde på at sikre en helhedsløsning, således at de forskellige elementer i fornyelsen hænger sammen. Dette er sket ved at få udarbejdet en professionel og langsigtet visionsplan af Peter Holst, Plan og Landskab´.

Visionsplanens primære formål er at forny ejerforeningens friarealer til rekreativt formål, idet der ikke i dag eksisterer et egentlig gårdmiljø. Gennemførelsen af visionsplanen skal således være med til at skabe mere liv og glæde i ejerforeningen samt sikre, at de grønne friarealer bliver benyttet mere i dag end tilfældet i dag. Det er ligeledes bestyrelsens håb, at projektet kan være med til at omdanne et traditionelt ”arbejderkvarter” til et attraktivt kvarter, der lever op til nutidens standarder uden at fjerne historiske eller arkitektoniske elementer.

Bestyrelsen har lagt meget vægt på, at visionsplanen skal være til glæde for samtlige grupper af beboere, således at beboersammensætningen forbliver bred. Det er således vigtigt for bestyrelsen, at mindre bemidlede beboergrupper såsom pensionister og studenter kan blive boende tæt på centrum med imødekommende og brugbare friarealer omkring boligen.

Beslutningsprocessen frem til den nuværende visionsplan har været karakteriseret ved, at samtlige ejere har haft mulighed for at deltage i processen. Der har i den forbindelse været afholdt flere orienteringsmøder og ekstraordinære generalforsamlinger.